Ungdomssektionen

ÖSS och ungdomar

Båtar, segling och ungdomar hör ihop. Äventyr och utfärder. Men om man ska vistas på vattnet måste man även ha "båtvett".
För ÖSS är ungdomsverksamheten och fostran av nya generationer seglare viktig. Ungdomssektionen förfogar över ett antal Optimistjollar som är en erkänt bra nybörjarbåt. För de mer avancerade finns 606:or, en välkänd lättseglad båt för 2-3 man. Ungdomssektionen har egna bryggor och sjösättningsramp. Tyvärr saknar vi för närvarande en sektionsordförande för ungdomssidan. Är du intressera av att göra en insats för ungdomar är du välkommen att höra av dig till ÖSS ordförande eller annan person i styrelsen. Även utan sektionsordförande har vi några yngre personer som ledare vilka kommer att se till av vi genomför vår seglarskola

Varje år arrangerar ÖSS ungdomssektion en seglarskola.
Seglarskolan genomförs med särskilt utbildade ledare. Kravet för deltagande är att man är mellan 7 - 13 år, är simkunnig (200 m) och har en egen godkänd flytväst. Avgiften inkluderar medlemskap i ÖSS ungdomssektion.

Sedan några år tillbaka bedrivs seglarskolan i fortsättningskurs för dem redan kan grunderna och en nybörjarkurs för de utan tidigare erfarenhet. Seglarskolan hålls normalt under midsommarveckan.

Förutsättningar och anmälan till Seglarskolan 2020 finns nu. (Läs mer här,,,,)

.


ÖSS håller även kurser som förarintyg och manöverintyg för de ungdomar som vill förkovra sig båtlivet.

ÖSS mål är att utbilda nästa generation som vill vara på sjön oberoende om du vill segla eller åka motorbåt i framtiden.
Håll utkik här på hemsidan eller i vår Aktivitetskalender efter vad som komma skall.

 

Example image - aligned to the right