Förarintygsutbildning

ÖSS

Dags för årets utbildning i Förarintyg, som kommer att genomföras (om inte covid sätter krokben) första och sista helgen i mars.

Vare sig du ska börja tävla eller bara vill få mera kött på benen när det gäller navigering, sjövett, sjövägsregler m.m. så är detta en väldigt bra början. Det finns även möjlighet att omvandla Förarintyg till körkort för vattenskoter.

Platsen är ÖSS varvet (klubbhuset) i Östhammar (mitt emot Klackskärs camping).

Schemat ser ut som följande:

5-6 mars
kl. 09-16 Teori
26 mars
kl. 09-16 Teori
27 mars
kl. 09-12 Repetition
kl. 12-15 Examination (skrivning) (grupp 1 – max 20 deltagare)
kl. 15-18 Examination (skrivning) (grupp 2 – max 20 deltagare)

Material
Grundmaterial och övningssjökort ingår i kursavgiften samt fika. Lunch står alla för själva (vi går iväg och äter, men det går också att värma mat i klubbhuset). Det ni behöver ta med er är: linjal, penna och sudd, transportör/gradskiva.

Kostnad
Förarintyg 1500:- + examinationsavgift 625 :-
Den blåa intygsboken är borttagen och ni väljer i efterhand om ni vill få ett digitalt bevis (75 :- eller ett ”plastkort”  150 :-).
Ungdomar under 18 år betalar ingen kursavgift utan endast examinationsavgifterna.
Vi förutsätter att ni eller någon i er familj/vänkrets hjälper till på minst en tävling (tex Vårrace, VM Båtveckan, Roslagsloppet, Östhammars GP mot cancer, Rekordförsök) under året, då kursens pris är väldigt fördelaktig.

Anmälan senast 28 februari på denna länk eller på roslagsloppet@gmail.com
Frågor ställs till Pernilla Ingvarsson på 070-3450173 eller pillan29@gmail.com

Manöverintyg för Högfartsbåt kommer att genomföras i maj och då troligen under Kristiflygarehelgen på torsdagen den 26 maj.