VM till Östhammar

ÖSS

Säsongen i princip alla sporter ser ju annorlunda ut för tillfället. Som en liten chansning skickade vi dock en förfrågan för några veckor sedan till internationella racerbåtförbundet UIM om att få arrangera VM i klassen GT15 sista helgen i september när vi ändå planerar att köra Östhammars GP mot cancer, då den tidigare utlysta VM tävlingen blivit inställd. Vi fick ja 🙂

GT15 är små enskrovsbåtar med 15 hk på akterspegeln och gör ca 35 knop. Från att du är 10 år får du tävla i klassen, men inte lägre än till 16 år. Första VM tävlingen för klassen kördes i just Östhammar 2009 då Douglas Matton stod överst på pallen efter att alla heaten var körda och därmed klassens första världsmästare.

Så skriv upp 26-27 september och så hoppas vi att världsläget har blivit bättre så vi kan genomföra denna tävling. Självklart kommer det att finnas ett antal restriktioner kring hur hela tävlingen ska hanteras, men här har UIM gjort ett stort och bra arbete med vad som gäller förutom FHM rekommendationer och riktlinjer som kan gälla just då. Ett ypperligt tillfälle att göra sin arbetsplikt antingen som bevakningsbåt eller annan funktionär.

Ta gärna kontakt med ordförande för Motorbåtssektionen Pernilla Ingvarsson om du vill hjälpa till eller bara veta mera!